Junioři prohráli vysoko s Přerovem

Junioři vycestovali na venkovní zápas do Přerova. Za začátku hráli s Přerovem vyrovnaně, po polovině zápasu byl stav gólově srovnaný. Pak se ale domácí hráči třikrát prosadili, díky čemuž vyhráli zápas. Mladí Berani sice ještě snížili, vyrovnat už ale nedokázali. Junioři však opět vyhráli nadstavbu, tentokrát po nájezdech a domů si přivážejí jeden bod.
10.kolo, so 6.10.2018, MEO Aréna
Přerov
Zlín
6:3
(1:0, 2:2, 3:1 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Hradil (Bieniek, Pěcha), 31. Bieniek (Hradil), 37. Kylnar, 41. Mašín (Takáč), 47. Indrák (Gréč), 51. Kopeček (Šimonů) – 24. Podešva (Talafa), 34. Janošek (Luža), 47. Fajkus (Bednařík, Pröschl), rozh. náj. Pavlas Rozhodčí: Přikryl - Čelechovský, Kučera. Vyloučení: 3:3. V oslabení: 0:0. Využití: 1:1. Diváci: 184. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Zmeškal, Kylnar, Tarnoczy, Mašín, Pěcha.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Václavek, Hefka, Handl, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Fajkus, Sebera.

Utkání začali aktivněji hosté ze Zlína, vylámali si však zuby na přerovské obraně v čele s pozorným Šimonů. Když navíc přišel o kotouč Pavlas, bylo pro Berany ještě hůř. Přerovští se vyřítili do protiútoku, který táhl Pěcha. S jeho střelou si ještě Kořének poradil, stejně jako s dorážkou Bienieka. Na pokus Adama Hradila ale už svým betonem nedosáhl. Valaši vyrovnali ve 24. minutě. Kopeček v levém rohu obranného pásma nezachytil přihrávku Talafy. Tu si poblíž přední tyče našel Jiří Podešva a zamířil pod břevno.

Zubrům se první přesilovka v zápase naskytla po vyloučení Hefky za nesportovní chování. U modré čáry obdržel kotouč od Zmeškala Szymon Bieniek, před kterým se zjevil volný prostor. Polský obránce si povyjel dopředu a nejprve rozezvonil pravou tyč, z dorážky pak zasunul do poloodkryté brány. Zlín odpověděl také v početní výhodě. Přerovská bránící čtveřice nedokázala vyhodit za modrou čáru, což přesnou střelou z hranice pravého kruhu potrestal Jáchym Janošek. Ve 37. minutě nahodil na Kořénka Tischer, po Mašínově snažení vznikl před hostující klecí závar. V něm se nejlépe zorientoval Jakub Kylnar a potřetí v utkání poslal Hanáky do vedení.

Krátce po začátku třetí části si Zubři vedení pojistili. Z pokusu Patrika Mašína toho zlínský gólman mnoho neviděl, takže se kotouč zastavil až v síti. Ve 47. minutě bylo pro domácí ještě veseleji, na pravou stranu si sjel Daniel Indrák a švihem prostřelil Kořénka mezi pravou rukou a tělem. Zlínští vzápětí snížili. Bednařík posunul na Sebastiana Fajkuse, na jehož ránu zleva Šimonů nestačil. Do sirény padla ještě jedna branka, a to poněkud kuriózní. Nahození Jana Kopečka zpoza branky si přímo do pravé šibenice srazil jeden z Beranů.

Doplňkový bod vybojovali hráči Zlína. V nájezdech se jako vítězný ukázal pokus Petra Pavlase hned z první série.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): "Zápas mohu hodnotit jedině pozitivně. Byli jsme trpělivější, začaly nám tam padat góly. Po prvním jsme se uklidnili, pak jsme sice dostali na 1:1, ale hráli jsme dál a dokud to šlo, tak jsme soupeře tlačili. Výborně opět zachytal Šimonů, ovšem tohle byl zápas o všech klucích. Všichni hráli tak, že chtěli od prvního střídání zvítězit."